Vierkante eettafel teak

Robuust en zeer gezellig: een vierkante eettafel van teak

Teak is een robuuste houtsoort, die door lak of beits een intens donkere kleur kan krijgen. Het heeft een eerlijk uiterlijk, omdat je alle nerven van het hout kunt volgen. Maar het is ook een eerlijk product. Althans nu: want er zijn speciale plantages waar het hout wordt gekweekt voor de meubels of de meubels worden gemaakt van gerecycled hout. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een vierkante eettafel van teak.

Indonesisch hout

De houtsoort teak wordt vooral gebruikt voor meubels die we ook koloniaal noemen. Dat komt, omdat het hout afkomstig is uit Indonesiƫ, een voormalige kolonie van Nederland. Het hout kan zowel gebruikt worden voor klassieke meubels, maar ook moderne meubels worden vaak van dit makkelijk te bewerken hout gemaakt.

Vierkant

Een vierkante eettafel van teak is niet alleen heel mooi, het is ook een gezellig meubel. Je hebt namelijk voldoende zitruimte voor een spelletje of het avondeten, terwijl je toch gezellig wat dichter bij elkaar zit. Maak van de tafel een pronkstuk in je eet- of huiskamer door er een mooie fruitschaal of schaal met kaarsen op te plaatsen. Of zet de vierkante eettafel van teak eens neer als een ruit voor een speels effect. Teakhouten meubelen zijn redelijk onderhoudsvrij, dus je hoeft er eigenlijk alleen maar van te genieten.